Jak požádat o německý pas

Právní předpisy vyžadují od mezinárodních občanů, aby se vzdali svého občanství, aby se o ně mohli ucházet v Německu. Výjimky jsou uděleny občanům EU a Švýcarska. Děti narozené národnímu a mezinárodnímu rodiči automaticky dostávají německé občanství. Po udělení občanství je osoba oprávněna obdržet německý pas. Dalším způsobem, jak získat občanství, je žít v Německu po dobu nejméně 8 let. Děti mezinárodních občanů, kteří žijí v zemi minimálně v letech 8, jsou navíc automaticky přiznány občanství a mohou požádat o německý pas.

Naši němečtí právníci vám mohou pomoci při uplatňování občanského práva a pomoci vám založit firmu v Německu.

Podmínky pro získání německého pasu

Většina zahraničních osob požádá o státní občanství v Německu poté, co tam žila a pracovala v letech 8. K získání národního pasu musí osoba požádat o pracovní povolení nebo pobyt. Navíc existuje několik dalších požadavků na získání německého občanství:

  • pravidelné příjmy zajišťující, že osoba je soběstačná a nemusí se odvolávat na sociální dávky;
  • plynulost v němčině;
  • s příslibem respektovat ústavu země.

Je-li mezinárodní občan ženatý s německým, může získat občanství v 2 letech po datu sňatku a poté, co žil v Německu za roky 3

Jak získat německé občanství prostřednictvím naturalizace

Naturalizace je další způsob, jak získat občanství. Mezinárodní občan musí splnit několik podmínek pro využití tohoto postupu:

  • Pracuje / žije v Německu po dobu nejméně 8 let;
  • mít právní zastoupení;
  • mít povolení k pobytu;
  • znalost právního systému v Německu;
  • čisté trestní spisy.

Mezinárodní organizace, které prošly integračním kurzem, mají nárok na státní občanství po 7 letech. Spolu s občanstvím obdrží žadatelé zvláštní osvědčení a mohou požádat o německé pasy.

Pokud potřebujete další informace jak získat německé občanství a založit firmu v Německu, naši místní odborníci v oblasti zakládání podniků vám pomohou.

kontaktujte odborné tlačítko